Het is koud buiten, daarom 6 drone batterij onderhoud tips

Het is koud buiten, daarom 6 drone batterij onderhoud tips
Het is koud buiten, daarom 6 drone batterij onderhoud tips - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Het begint nu dan toch echt kouder te worden, het heeft wat langer geduurd dan normaal maar de winter is er nu dan toch echt. Wat betekend dit voor je batterijen en hoe ga je om met de kou?


Take it easy afbeelding

Tip 1: Take it easy!

Heb je nieuwe batterijen voor je drone? Bedenk dan dat het even duurt voor ze "gewend" zijn om te werken. Ze hebben tijd nodig om te weten hoe vol ze echt kunnen zijn. Het is belangrijk om te zorgen dat je ze niet meteen helemaal leeg vliegt om batterij drops te voorkomen. Wij raden je dan ook aan om de eerste 10 vluchten niet onder de 50% te komen, en ze elke keer goed op te laden voor elke vlucht. Zo voorkom je dat je batterijen uitvallen tijdens het vliegen en zorg je ervoor dat ze lekker lang meegaan!

Drone batterijen helemaal opladen

Tip 2: vlieg nooit met een half geladen batterij

Daarbij komen we meteen bij de 2e tip uit, vlieg altijd met volledig opgeladen batterijen! Ga nooit met half opgeladen batterijen vliegen, wil je morgen gaan vliegen? Zorg ervoor dat je ze dan de avond ervoor oplaad en niet 2 dagen ervoor. Zo voorkom je dat je batterijen verkeerde waardes doorgeven, als ze helemaal vol zitten is dit namelijk niet het geval.

Verse kers

Tip 3: Vlieg alleen met verse batterijen

Na het opladen, zorg ervoor dat je binnen 24 uur gaat vliegen, dit zorgt ervoor dat je batterijen niet "vol" blijven zitten, hier kunnen ze heel slecht tegen. Het is ook aan te raden bij de DJI Phantom 3 en de DJI Inspire 1 gebruikers om je ontlaad dagen te zetten naar 2. Dan gaat de batterij automatisch zichzelf ontladen na 24 uur.

calibrate drone battery

Tip 4: Kalibireer je batterijen regelmatig

Het is belangrijk dat je je batterijen regelmatig kalibreert om zo te zorgen voor optimale prestaties. Na 20 keer opgeladen te zijn moet je de batterijen ontladen tot 3.35 volt per cell, dit kan je doen door de batterij net zolang in je Phantom of Inspire te laten zitten tot hij uitvalt, bij andere batterijen kan je dit ook doen door te werken met een volt meter bijvoorbeeld. Na het ontladen zorg ervoor dat je je batterij aan eenstuk helemaal door laad tot 100% en laat hem dan nog even zitten nadat de lampjes uitzijn. (max 1 uur).

warm drone battery

Tip 5: Houd je batterijen warm

Net zoals mensen houden batterijen ook van warmte, een warme batterij is een blije batterij! Met deze lage temparaturen is het belangrijk dat je ze warm houd. Ook na het vliegen houd ze in een warme auto laat ze niet buiten liggen in de koud. Voor de Inspire 1 gebruikers heeft DJI warmte pads: TB47 warmhouders TB48 warmhouders. Ook heeft DJI een algemene batterij verwarmer die werkt op de stroom van je batterij zelf (ook te gebruiken na het vliegen) 

battery bird

Tip 6: Wees lief voor je batterij

Ga niet als een racer rond vliegen in het kouden weer, maar wees lief voor je batterijen, vooral in het begin laat de batterij rustig op operatie temparatuur komen en vermijd vol gas waarnodig. Let ook op bij het opstijgen dat je niet meteen omhoog knalt maar stijg rustig op.

Dit zijn onze 6 tips om je batterijen te onderhouden, vooral in deze winter periode, succes
Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!